Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Riskbruk och missbruk" by Katarina Johansson # eBook PDF Kindle ePub Free

Riskbruk och missbruk

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Riskbruk och missbruk
  • Author : Katarina Johansson
  • Release Date : January 20, 2019
  • Genre: Medical,Books,Professional & Technical,
  • Pages : * pages
  • Size : 1918 KB

Description

MĂ„nga mĂ€nniskor dricker för mycket och har ett riskbruk av alkohol som pĂ„verkar hĂ€lsan och vĂ€lbefinnandet utan att de för den skull kan uppfattas som missbrukare. Att vara beroende av lĂ€kemedel kanske inte heller Ă€r nĂ„got som mĂ€rks utĂ„t. Denna bok fyller ett tomrum dĂ„ den fokuserar pĂ„ drogproblem som anses ”för smĂ„” för den sĂ€rskilda beroendevĂ„rden men som Ă€ndĂ„ allvarligt försĂ€mrar mĂ€nniskors hĂ€lsa och livskvalitet.
För en sÄ tidig insats som möjligt behöver alla som arbetar inom primÀrvÄrd, företagshÀlsovÄrd, socialtjÀnst och psykiatrisk öppenvÄrd kunskap om drogrelaterade problem. Boken vÀnder sig till studerande likavÀl som till redan yrkesverksamma. HÀr beskrivs pÄ ett konkret sÀtt motiverande samtal, en metod som syftar till att öka individens vilja och förmÄga att förÀndra sina riskabla drogvanor. Boken redogör ocksÄ för olika sÀtt att kartlÀgga konsumtion och risksituationer, och för behandlingsinsatser som t ex enkla interventioner vid alkoholproblem och lÄngsam nedtrappning vid lÀkemedelsberoende.
Denna andra reviderade utgÄva har kompletterats med ny aktuell forskning och klinisk erfarenhet. Avsnittet med basfakta om alkohol och droger har, liksom övriga kapitel, uppdaterats och utökats.


Ebook Download "Riskbruk och missbruk" PDF ePub Kindle